Använd gräddsifon för snitsigare bakverk

Vad är en sifon undrar många? Det är ett redskap som används vid bakning men även inom barnäringen. Då handlar det dock om kolsyrat vatten som används när man blandar drinkar.

Sifonen är en flaska med ett sprutmunstycke på, inget mer komplicerat än så.

Inom bakindustrin används så kallade gräddsifoner för att på ett snyggt och smidigt sätta dekorera tårtor, bakelser och andra bakverk med grädde. Hos www.gräddsifon.se finns all information du behöver.

Läckra bakverk med grädde
På bagerier och caféer ser man hur fina bakverken är och samma resultat går att få även hemma om man använder en gräddsifon. Att vispa hemma med vanlig visp och sedan försöka spritsa ut grädden fungerar, men bara till en viss gräns. Det blir både finare och enklare med en gräddsifon. Det finns olika modeller på sifoner och hos Gräddsifon.se finns varianter både för professionellt bruk och hemmabruk.

Glöm inte patronerna
För att grädden ska bli så fin och fluffig som önskas, behövs patroner till sifonen. Dessa köps på samma ställe som sifonen. Patronerna är fyllda med lustgas. När grädden trycks ut, drivs den av gasen som finns i patronen. Grädden är då vispad och klar och munstycket på sifonen ger det mönster som valts innan. Du slipper hela vispningsmomentet och eventuellt skvätt och kladd.

Patronerna räcker för några tryck så det kan gå åt fler än en vid samma tillfälle.

Givetvis går sifonen att använda till annat än grädde, till exempel mousse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *